• FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-200011-web

    Verkade Klimaat

  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-195820-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-195214-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-195007-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-194843-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-095614-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-113304-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-121125-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-115302-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-125119-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-130526-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-134230-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-141526-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-140050-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-142558-web
  • FORMHET-Wateringen-Verkade-Klimaat-foto-174036-web

Verkade Klimaat

Door brand verwoest, werd Verkade Klimaat gedwongen om een nieuw onderkomen te realiseren op exact de plaats waar haar oude huisvesting gestaan heeft. Dat werd meteen aangegrepen om van de nood een deugd te maken. Het vorige gebouw was tenslotte niet door Verkade Klimaat zelf ontwikkeld maar gekocht met alle beperkingen die daarbij horen. Nu zag men de kans schoon om een maatpak te maken. Er is gekozen voor een gebouw met een eenduidige gevelbehandeling. Frisse, heldere kleuren die aansluiten bij het nieuwe imago van Verkade Klimaat.

Een hoofdzakelijk verticaal karakter in een streng ritme wordt bij de kantoren verrijkt met semitransparante omlijstingen met grote heldere openingen in het midden. Voor de glazen vliesgevels zijn horizontale zonwerende lamellen in een lichtblauwe kleur aangebracht. De lamellen temperen het daglicht zodat werken met een beeldscherm optimaal mogelijk is. Het reduceert bovendien het directe zonlicht in de zomer situatie zodat het binnen klimaat in combinatie met het klimaatplafond en de volledig elektrisch gevoede warmtepomp installatie, efficiënt kan presteren.

In drie lagen met in de gangzone een vide en aan de binnengevel van de productie en logistieke hal alle functies geplaatst zoals ontvangst-, spreek-, patch-, techniek-, en sanitaire ruimten, is met deze organisatie een zeer efficiënt kantoor gemaakt waar optimale communicatie als vanzelf mogelijk is. De productiehal en logistieke hal zijn nagenoeg identiek al is de productiehal iets langer. Ze hebben beide dezelfde maatvoering, wat heel wenselijk is voor de 2 loopkranen, die in elke hal het interne transport ongehinderd, individueel en simultaan kunnen uitvoeren.

Project details

  • Plaats:
    Wateringen
  • Datum/status:
    opgeleverd, december 2017 / uitbreiding september 2022
  • Status:
  • Opdrachtgever:
    Verkade Klimaat
  • Architect:
    FORMHET
  • Projectteam:
    René Hoek, Vincent Dekker, Irene Hoekstra-Otten, Siegfried Arkesteijn, Nico Verbeek, Gerdy van Erven, Marian Hoogendijk
Meer details

Gebruiker:
Verkade Klimaat
Aannemer:
Bouwbedrijf Jongerius (Kwintsheul)
Installatie advies:
Overdevest Adviseurs (Den Haag)
E- en data installaties:
Groen & Aldenkamp Installatietechnieken (Woerden)
W-installaties:
Verkade Klimaat (Wateringen)
Adviseur constructie:
Bureau Broersma (Den Haag)
Fotografie:
Mioulet

Project locatie

Overige Projecten

Top

Info

’s Gravenzandseweg 2
2291 PE Wateringen
Nederland
+31 174 75 22 88
info@formhet.nl

Social media

© 2022 FORMHET architectuur, engineering & technologie. All rights reserved. Webdesign de plantage grafische vormgeving.